Home » Handel i sklepy » Zajmuję się zaopatrzeniem gastronomicznym

Zajmuję się zaopatrzeniem gastronomicznym

Wiele sklepów, restauracji czy wszelkich innych lokali gastronomicznych decyduje się na współpracę z firmami, które zajmują się dostarczaniem zaopatrzenia. Jest to kwestia nieunikniona, zwłaszcza w przypadku dużego ruchu, kiedy składników zaczyna brakować dosyć szybko, a pracowników nie ma aż tak wielu, aby zająć się dostarczeniem produktów na czas.

Zaopatrywanie gastronomiczne różnych lokali

zaopatrzenie gastronomiiJako pracownik jednej z firm dbających o zaopatrzenie gastronomii w różnych lokalach, obcuję z tym tematem niemalże dzień w dzień. Pracuję jako kurier, który dowozi samochodem dostawczym zamówiony przez dany lokal towar. Jest to praca, która mi osobiście sprawia dużo frajdy, ponieważ bardzo lubię poznawać nowych ludzi, a w tym zawodzie dobry kontakt z różnymi osobami jest bardzo wskazany. Przed wyjazdem z firmy, wraz z kilkoma pracownikami musimy posegregować wszystkie przedmioty. Trzeba również zapisać, która partia jest zamówiona przez jaki lokal. W ten sposób bardzo szybko można pogrupować dany towar i zdecydować jak w wygodny sposób wszystko załadować na pakę. Po zakończeniu załadowywania zaopatrzenia, zapisuję sobie trasę i lokale, do których mam to wszystko dowieźć. Po przyjeździe do danego lokalu kontaktuję się telefonicznie z właścicielem lub pracownikiem, a po uzgodnieniu wszystkich szczegółów wypakowuję towar w dane miejsce. Jeżeli wszystko poszło pomyślnie, zaznaczam sobie, że dany lokal już został zaopatrzony i wyruszam w kolejne miejsce.

Zawód, który wykonuję, czyli kurier dostarczający zaopatrzenie gastronomiczne do lokali jest ciekawa i daje możliwość poznania wielu ludzi jak i również zobaczenia, jak wygląda praca w tych lokalach od zewnątrz. Przeważnie jako klient, nie zastanawiamy się nad tym dlaczego akurat tutaj jedzenie nam smakuje, a jest to kwestia nie tylko samego gotowania, a również produktów.